Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Be Prepared“ by Crucea Roșie
Ioana Gavrău  - Luni, 31 Ianuarie 2011
Peste 3000 de persoane din județul Satu Mare vor fi informate și instruite în cadrul proiectului „Be Prepared“, lansat luni de Crucea Roșie Satu Mare în parteneriat cu filiala din Szabolcs-Szatmar-Bereg, acesta fiind susținut și de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Someș“ Satu Mare.

Proiectul, în valoare de 170.000 de euro, aportul propriu al celor două organizații fiind de 6.100 euro, urmărește creșterea capacității de reacției a populației din comunitățile cu risc de a fi afectate de calamități, în special inundații.

Astfel, nu mai puțin de 3000 de cetățeni din localitățile Craidorolț, Moftin, Căpleni, Berveni, Cămin, Ciumești, Andrid, Căuaș, Hodod, Crucișor, Bârsău, Micula, Livada, Turulung vor fi infomați cu privire la dezastrele naturale, primind sfaturi utile pe care le pot aplica în aceste situații.

Un număr de 300 de persoane vor fi instruite în domeniul acordării de suport psihologic în caz de dezastre“,a spus Rodica Borlan, directorul Crucii Roșii Satu Mare.

La lansarea proiectului au participat și reprezentanții din Szabolcs-Szatmar-Bereg, iar scopul parteneriatului este acela de a întări capacitatea de intervenție transfrontalieră în caz de calamități.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și se încheie în 30.11.2011.
1501 vizite
Distribuie pe